facebook

Oppdrag:

Spot On Shop AS ville utvikle en app som viser hvilke varer som selges til nedsatt pris i det du kommer inn i en butikk. Slik kan du som forbruker bli mer bevisst på å handle varer som nærmer seg utløpsdato først, spare samfunnet for matsvinn og unngå at butikkene må kaste tonnevis med mat.

Løsning:

Studio X utviklet en skreddersydd app til iOS og Android for forbrukeren, samt enda en app for butikkansatte for å administrere varesvinn. Vi utviklet også CMS og backendløsning for administrasjon av butikker og varer.

Unngå matsvinn med Spot On-priser!

Spot On er en gratis og svært brukervennlig applikasjon som du enkelt kan benytte på tvers av butikker, kjeder og bransjer. Appen gir deg en enkel oversikt over alle prisnedsatte spot-varer i en bestemt butikk. Varene har redusert pris på grunn av utgått dato og skadet emballasje, eller de er partivarer, demovarer, returvarer, utgåtte varer/kolleksjoner etc. Spot-varene blir først synlige idet du som kunde går inn i en ønsket butikk og åpner appen. Spot On samler alle type butikker i én og samme app for at du skal kunne gjøre et kupp!

 

Nøkkelinfo

 

Nedenfor finner du info og linker til de forskjellige delene av løsningen. 

 

I dette prosjektet har Studio X først utarbeidet en interaktiv prototype med design og kravspesifikasjon for Spot On Shop. Deretter har vi utviklet et backend-system som håndterer matvarer, butikker, kjeder og brukere i systemet. Dette backend-systemet er bygget som en intern web-løsning for Spot On Shop.

Apputviklingen gikk ut på å lage en 100% native forbrukerapp til iOS og Android som viser deg tilbudsvarer i den butikken du går inn i. Dersom butikken ikke har varer, vil du få opp butikkens hjemmeside og kundeavis, samt opplysninger om åpningstider.

I tillegg var det et behov for en manuell løsning for butikker som ikke har data om varestatus tilgjengelig og for å kunne oppdatere varesvinn på en enkel måte. Til dette utviklet vi en skreddersydd app til iOS og Android som butikkansatte kan bruke for å legge inn varer på tilbud via scanning av varene.

Hele systemet er laget med støtte for engelsk og norsk, men med mulighet for utvidelse til flere språk og land, og det er programmert i Swift/Xcode for iOS og Java/Android Studio for Android.

Studio X har også utviklet hjemmeside og annet markedsmateriell for Spot On Shop som en totalleverandør av digitale tjenester. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

%

Kompleksitet

%

Utviklingstid